Hayvan Konforu

İnek Konforu Önceliğimizdir

En önemli önceliklerimizden biri ineklerimiz için rahat bir ortam sağlamaktır. Son yıllarda, inek konforunu teşvik etmek için daha fazla zaman ve kaynak ayırıyoruz. Süt üretimini arttırmanın en kolay yollarından biri inek konforunu artırmaktır. Mutlu, rahat ve sağlıklı inekler daha fazla süt üretir. İnsanlar sıradanlıktan çabuk sıkılabilir ve daha çok çeşitliliği tercih ederler ama inekler tutarlılığı, tahmin edebilecekleri rutinleri tercih eder.

canlı hayvan

Stres Yönetimi

Amacımız tüm hayvanlarımız için düşük stresli bir ortam sağlamaktır. Tüm ineklerimize yiyecek ve suya sınırsız erişim, yatmak için kuru bir yer ve sakin ve rahatlatıcı bir ortam sağlayarak bu düşük stresli ortamı oluşturuyoruz. İneklerimizi geniş ve açık – kapalı ortamları bulunan ahırlarımızda barındırarak bir çok faydayı aynı anda sağlamış oluyoruz. Bu sayede onları yırtıcılardan ve hava koşullarından koruyor ve 7/24 yem ve suyu hazır bulundurabiliyoruz. Günümüzün ahırları, ineğin ihtiyaçlarına ve onun rahat bir çevre ihtiyacını en iyi nasıl yönetebileceğimize göre tasarlanmıştır.

Çiftlikte genel olarak ortamın sakin olmasını istiyoruz. İneklerin etrafındaki herkesin yavaş hareket etmesini ve bağırmaktan kaçınmasını sağlıyoruz. İneklerin yanında sakin olduğumuzda onlar da sessiz ve huzurlu şekilde yaşamaya devam ederler.

Beslenme ve Diyet

Modern süt ineği aynı bir sporcu gibidir. Yıllarca süren genetik ilerleme sayesinde, bugün modern süt inekleri, 50 yıl önceki ineklerden çok farklıdır. Günümüzde ineklerin daha fazla süt üretmelerini sağlayan genetiğe sahip olması, ineklerin daha iyi bir diyete ihtiyaç duymasına neden oluyor. Beslenme uzmanımız, ihtiyaçlarını karşılamak için doğru Enerji, Protein, Yağ ve Lif karışımına sahip bir rasyon geliştirmektedir. Bu besinlerden birinin çok fazla olması veya çok az olması, süt üretimi veya daha da önemlisi sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olmaktadır. Enerji, diyetin en önemli bileşenlerinden biridir. En yüksek enerji talebi, ineğin buzağıya sahip olmasından hemen sonradır. Buzağı için kolostrum üretmek ve iyileşme yoluyla sağlığını korumak için çok fazla enerjiye ihtiyacı vardır. Buna karşılık, hamile olan ancak yılın sağım yapmayan dinlenme döneminde olan bir inek çok daha az enerjiye ihtiyaç duymaktadır.

Menü